Fjällvandring i Abisko

Vi fixar transfer till och från er destination.

Boka paket

Vandringstur i Abisko

På Hotell E10 bor du nära några av Sveriges vackraste platser och turistattraktioner. Dessutom är det enkelt att ta sig hit. Hotellet ligger endast 10 minuter från Kiruna flygplats. Här hittar du sannolikt några av Sveriges vackraste platser.

Aurora Sky Nation och Lapporten

Abisko ligger 86 kilometer nordväst om Kiruna och vi på Hotell E10 hjälper till att planera er fjällvandring och ordnar transfer till och från er destination. I Abisko (på nordsamiska Ábeskovvu) bor cirka 100 bosatta invånare och här hittar du några av världens längsta uppmärkta vandringsleder. Här finns en mataffär och information om vandringslederna hittar du på STF Abisko Fjällstation. Passa på att vandra eller ta linbanan upp till Aurora Sky Station. Här ser du den fantastiska ”Lapporten” bäst, som är ett av Sveriges mest av avbildade fjällmotiv som årligen lockar turister från världens alla hörn.

Abisko nationalpark

Abisko Nationalpark ligger cirka 100 km väster om Kiruna och hit kan
du enkelt ta dig med bil och buss längs E10 eller med tåg till Abisko Turiststation.
Nationalparken håller öppet året runt och sägs vara en av världens bästa platser för norrsken. Besöker ni nationalparken under sommar månaderna maj, juni, juli eller augusti råder midnattssol vilket gör att solen aldrig går ned och det är ljust dygnet runt. En helt fantastisk upplevelse.

 

Kungsleden Abisko – Nikkaluokta

Från Abisko kan du även vandra den norra delen av Kungsleden, Abisko – Nikkaluokta. Ett riktigt äventyr på 108 km som uppskattas ta cirka 7 dagar att gå. Längs leden finns tre fjällstugor med butik, Abiskojaure, Alesjaure och Sälka. Svenska Turistföreningen klassar leden Abisko – Nikkaluokta som 1 av Sveriges totalt 12 signaturleder. Det som kännetecknar en signaturled är dess vackra natur och de karaktäristiska för sin del av Sverige.